Puur in Harmonie

Massage & Gezichtsbehandelingen te Midwoud

Veel gestelde vragen over Massage & Gezichtsbehandelingen

 

Mocht je vraag er niet bij staan en wil je graag meer informatie over de verschillende behandelingen kun je ten aller tijden contact opnemen via het contact formulier.

Vragen massage:

Een ontspanningsmassage is altijd een goed idee. Even ontsnappen van alle drukte en zorgen om je heen en tijd in te plannen voor jezelf.

Een massage zorgt voor een ontspannen moment voor body en mind.

Een massage zorgt ervoor dat de spieren worden los gemaakt.

Het kan pijnlijke spieren verzachten en helpt de spieren ontspannen.

Een massage activeert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat de bloedvaten in de huid verwijden waardoor er meer bloed gaat stromen.

 

Ook het lymfe systeem wordt geactiveerd die ervoor zorgt dat afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd.

Een massage zorgt ervoor dat je mentaal tot rust komt en je gedachten even uit kan zetten.

 

Tijdens een massage wordt het stofje serotonine aangemaakt die ervoor zorgt dat je beter kan slapen.

 

Ook wordt er tijdens een massage endorfine en oxytocine aangemaakt. Dit zijn lichaamseigen stofjes die stress verminderen en het geluksgevoel verhogen.

 

Ze geven je een fijn en zorgeloos gevoel.

Een ontspanningsmassage is goed voor lichaam en geest en altijd een goed idee! ( zie voordelen massage )

Tijdens een ontspanningsmassage kan je ervoor zorgen dat lichaam en geest weer één worden.

 

De spanningen worden afgenomen zowel in je lichaam als in je hoofd, spieren worden losser en afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Door een massage kan stress worden verminderd en worden de stofjes endorfine en oxytocine aangemaakt die je geluk en blijdschap verhogen.

 

 

Spanningen zitten vaak in de nek. Veel nek klachten komen vaak voort uit veel zorgen, veel stress en weinig tijd voor jezelf.

Zorg daarom extra goed voor jezelf en voorkom nek/spanningsklachten.

 

Door de focus te leggen op bepaalde punten in het lichaam zul je merken dat de spanningen worden verminderd en de ‘last van je schouders’ als het ware van je afvallen.

Bij een bindweefselmassage ligt de focus op de bindweefsellaag die zich tussen je huid en je spieren bevindt.

 

Technieken die worden toegepast variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Hierdoor wordt niet je huid, maar ook het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. De doorbloeding neemt toe waardoor ontstekingen en verklevingen verminderen.

 

Een bindweefsel massage is een stevige massage waarbij het bindweefsel wordt losgetrokken. Na de behandeling kan je verlossing voelen of je juist zwaar of vermoeid. Dit is helemaal normaal. Het lichaam zal na de massage gaan herstellen en kan er gevoeligheid of spierpijn optreden. 

 

Geef je lichaam de tijd en kans om te herstellen en eet voedzame maaltijden met (het liefst) biologische groenten en drink voldoende water of kruidentheeën.

Vragen gezichtsbehandelingen:

Het zorgt niet alleen voor een rust en ontspannen moment maar is ook heel belangrijk voor de huid zelf.

 

De huid krijgt dagelijks te maken met verschillende (schadelijke) invloeden en stoffen van buitenaf zoals oa vuil, zonlicht, regen, wind, kou en make-up die de huidlagen zullen binnen trekken.

 

Indien jij je huid niet goed reinigt kan de huid worden aangetast en kan er meer onzuiverheid, rimpelvorming en oneffenheden ontstaan.

 

Het is daarom essentieel van belang om je huid dagelijks goed te voeden met mooie natuurlijke producten OOk van binnenuit.

Bij Puur in Harmonie stellen wij de wensen en behoeften van de cliënt samen af tijdens een korte intake en uitleg over de verschillende gezichtsbehandelingen.

1. Een gezichtsbehandeling geeft de huid een boost.

 

Een professionele gezichtsbehandeling is over het algemeen uitgebreider dan de verzorgingsroutine die dagelijks thuis wordt uitgevoerd. De huid wordt dieper gereinigd en behandeld met producten die hoge concentraties werkzame stoffen bevatten. Eens in de zoveel tijd een bezoekje aan de salon doet wonderen voor je huid; het komt langzaam maar zeker in topconditie.

 

 

2. Een goed gereinigde huid neemt de actieve bestanddelen van verzorgingsproducten beter op.

 

Dode huidcellen, vet en vervuilingen van buitenaf kunnen de poriën verstoppen. Het heeft weinig zin om iedere dag crème aan te brengen op een vervuilde gezichtshuid, de werkzame stoffen kunnen zo namelijk niet door de huid worden opgenomen. Zonder goede reiniging is er dus ook geen adequate verzorging en huidverbetering mogelijk.

 

3. Het juiste advies voor de huid:

 

Iedere huid is anders een heeft andere verzorging nodig. Door middel van een huidanalyse wordt bepaalt welk huidtype je hebt en in welke conditie de huid verkeert. Vervolgens wordt er gekeken naar wat de mogelijkheden zijn om de conditie te optimaliseren. Hierdoor krijg je een effectieve behandeling aangepast op de specifieke behoefte van de gezichtshuid.

 

4. Een gezichtsbehandeling werkt ontspannend.

 

Een gezichtsbehandeling zorgt ook voor een moment van ontspanning; even ontsnappen aan de drukte van alledag. Gecombineerd met een gezichtsmassage is het een ware verwennerij voor de huid. Een gezichtsmassage stimuleert de hersenen om oxytocine te produceren, ook wel het gelukshormoon genoemd. Je komt tot rust en zult minder stress ervaren. Daarnaast heeft het hormoon positieve effecten op je hart, bloedvaren, spijsvertering en het geheugen.

 

5. Een schone huid veroudert minder snel.

 

Een gezichtsbehandeling kan het verouderingsproces helaas niet voorkomen, maar wel helpen om de huid jong te houden. Goede reiniging en intensieve huidverzorging dragen bij aan het verminderen van tekenen van huidveroudering als rimpels, kraaienpootjes en een slappe huid. Een gezichtsbehandeling in combinatie met een gezichtsmassage doet wonderen voor de huid; een zachte massage bevordert de doorbloeding en verstevigt zo het bindweefsel. Daarnaast kunnen de cellen alle voedingsstoffen beter opnemen waardoor de effectiviteit van verzorgingsproducten wordt verhoogd.

 

6. Onzuiverheden worden verwijderd door de specialist.
Door gebruik te maken met professionele tools wordt de huid zo min mogelijk beschadigd en kunnen grotendeels van de onzuiverheden worden verholpen.

 

7. Een mooie huid geeft je zelfvertrouwen een boost!
Een gezonde en goed uitziende huid kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Meer zelfvertrouwen zorgt er ook voor dat je lekkerder in je vel zit. Schoonheid is uiteindelijk een balans tussen innerlijk en uiterlijke schoonheid!

De mannenhuid heeft een dikkere en vettere huid als de vrouwenhuid.

 

Mannen zijn over het algemeen makkelijker met reinigen en verzorgen van de huid.

 

Dat neemt niet weg dat dit geen oorzaken kan veroorzaken.

 

De mannenhuid heeft grotere poriën die ervoor zorgen dat de huid onzuiver wordt en een vettere laag krijgt.

 

Een goede reiniging en verzorging is ook degelijk wel goed voor de mannenhuid om veroudering en onzuiverheid te verzachten en te vertragen!

Massage & Gezichtsbehandelingen

Puur in Harmonie

Alles wat je nodig hebt om je mooi en gezond te voelen!

Contact

© 2024 Puur in Harmonie